Dragen en vervoer

uitvaart-vervoer

Het dragen van een overledene kan worden uitgevoerd door een vaste groep professionele dragers uit het Westland.
De dragers beheersen jaren lange ervaring in het ceremonieel begeleiden van een overledene naar de laatste rustplaats.
De stijlvolle manier van op de schouder dragen wordt vaak gezien als een laatst eerbetoon aan de overledene.
De dienstverlening van de dragers houdt niet op bij het dragen. De heren zijn aanwezig tijdens de afscheidsplechtigheid en assisteren waar nodig.

Op deze manier ontstaat er meer betrokkenheid bij de overledenen en de nabestaanden. Het liefdevol uitdragen van een dierbare overledene kan uiteraard ook door de nabestaanden zelf gedaan worden. Op de dag van de uitvaart worden zij dan begeleidt en bijgestaan door een van deze professionele heren.

Na de afscheidsdienst gehouden in een kerk, aula of andere locatie zullen wij de overledenen begeleiden naar zijn / haar laatste rustplaats.
Het overbrengen van de overledene naar de begraafplaats is op vele manieren mogelijk. Er zijn verschillende type rouwauto’s deze zijn er in diverse kleuren of een loopkoets, de kist wordt op de loopkoets geplaatst, de nabestaanden kunnen hun dierbare overledene dan zelf tot aan het graf begeleiden. Een uitvaartbus een uitvaartruck of een motor met zijspan, allen zijn speciaal gemaakt om een kist te kunnen vervoeren. Voor een bijzonder stijlvolle uitvaart is er een uitgebreide collectie koetsen. U heeft niet alleen de keuze uit witte en zwarte koetsen, maar ook over het aantal paarden voor de koets.