Nazorg

Nazorg

Natuurlijk houdt onze zorg niet op na de uitvaart. Het is onvermijdelijk dat er na de uitvaart nog dingen geregeld moeten worden. Daarom stellen we direct informatie beschikbaar voor de afwikkeling van de nalatenschap.

Nabestaandendesk
De afwikkeling van een nalatenschap is maatwerk. Met onze Nabestaandendesk-service bieden wij maatwerk. Dit is een online platform met een checklist die zich aanpast aan uw persoonlijke situatie. Heel eenvoudig komt u erachter wat er afgehandeld moet worden in de nalatenschap. Van erfenis, notaris, bankzaken tot belastingen en het opzeggen van verzekeringen, goede doelen en social media. Zo heeft u snel overzicht en heeft u ook alles na de uitvaart goed geregeld.
Klik hier om in te loggen

Liever een boekje?
Bent u niet zo digitaal?  Of werkt u liever alles af op uw eigen manier? Dan kunt u van ons een handzaam boekje ontvangen om de nalatenschap af te wikkelen: ‘Zorgen Erna, Hulp bij afwikkeling van de nalatenschap.’ Wij begeleiden u graag in het maken van een passende keuze voor uw situatie. Dat bent u van ons gewend.

Emotioneel
Rondom een verlies is er sprake van rouw. Hoe u het verlies ervaart hangt af van heel veel omstandigheden. In het begin is het misschien wel fijn om te weten wat rouw is, wat u allemaal kunt voelen of wat u juist niet voelt. Wij bieden u graag het boekje ‘Verlies’ aan om u een klein beetje op weg te helpen.

Kinderen
Kinderen hebben zo hun eigen manier in het omgaan met de dood. Wij hebben een speciaal boekje voor ouders/opvoeders en een werkboekje voor het kind zelf. Informeert u gerust naar deze uitgaven: ‘Kinderen helpen bij verlies’ en het herinneringboekje ‘Dag Lieve…’

Evaluatie
Na enkele weken kijken we met u graag nog even terug op de uitvaart. Dat doen we persoonlijk. We willen graag weten wat u ervan vond en tevens kijken we met u vooruit naar wat er nog nodig is.

 

Verliesverwerking

Rouw & verliesverwerking voor volwassenen en kinderen:

www.humanitas.nl

www.korrelatie.nl

www.landelijksteunpuntrouw.nl

www.rietfiddelaers.nl

www.rouw.nl

www.slachtofferhulp.nl

www.uitvaart.nl/infotheek/boeken/leven-na-de-dood

Voor kinderen en jongeren:

www.achterderegenboog.nl

www.broederzielalleen.nl

www.stichtingjongehelden.nl

Voor ouders van een overleden kind:

www.in-de-wolken.nl

www.lieve-engeltjes.nl

www.peuteren.nl/afscheid/