EEN OVERLIJDEN

Na een overlijden dient in de eerste instantie de arts te worden benaderd. Daarna kom ik als uitvaartverzorger in beeld. U kunt er ook voor kiezen even te wachten met bellen want het overlijden van een geliefde brengt vaak een reeks van gevoelens op gang, soms is het fijn om even samen te zijn voordat er daadwerkelijk van alles geregeld gaat worden. Uitvaartverzorging Respect is dag en nacht te bereiken en komt bij u langs wanneer u dat wenst. Door middel van betrokkenheid en rust help ik u bij het maken van de juiste keuzes.

Hoe te handelen?

In het eerste contact informeer ik u wat er de komende uren en dagen gebeuren moet. Ik doe mijn uiterste best om mijzelf zo goed mogelijk in te leven in de situatie. Aan de hand van de gesprekken probeer ik vast te stellen waar behoefte aan is en hoe ik alles zo goed mogelijk naar wens kan regelen. Waar wilt u de overledene opbaren, thuis, in een aula of kerk? Het opmaken en verzenden van de kaarten, eventuele advertenties in de krant en hoe moet het afscheid er inhoudelijk uitzien? Het zijn slechts enkele voorbeelden van beslissingen die gemaakt moeten worden.

Eigen bijdrage
Ik probeer u actief te betrekken en te stimuleren ook zelf een bijdrage te leveren.
Dit kan zijn in de vorm van:
– helpen met de laatste verzorging
– assisteren bij het in de kist leggen van de overledene
– met elkaar de kist sluiten
– deelnemen aan de afscheidsplechtigheid
– binnen of uitdragen van de overledene in de kerk, aula of crematorium

Mijn ervaring is dat zelf actief meehelpen bij de uitvaart een positief effect op de rouwverwerking heeft.

Respect uitvaartverzorging

Jezelf zijn en elkaar over en weer met openheid respecteren zijn de belangrijkste uitgangspunten in mijn werk. Tijdens de gesprekken die we met elkaar voeren komen emoties aan bod. We creëren met elkaar een geheel in het vormgeven van een uitvaart, die bevestigt wie de overledene was en wilde zijn.

Ik streef ernaar om u persoonlijk te begeleiden en een ondersteunende hand toe te reiken tot het maken van de juiste beslissingen. Op deze wijze kan het verlies van een dierbare iets dragelijker gemaakt worden en kunnen de warme herinneringen blijven bestaan.

Wensenboekje download