UITVAARTVERZORGING RESPECT

Mijn naam is Berna Hanemaayer – van den Enden. Sinds 2005 ben ik zelfstandig werkzaam als uitvaartbegeleidster.

Met mijn onderneming ‘Respect’ zet ik me met hart en ziel in om nabestaanden bij te staan en te ondersteunen na het overlijden van een dierbare. Tijdens dit zeer persoonlijk contact vind ik het enorm belangrijk om een luisterend oor te bieden en mensen hun verhaal te laten vertellen. Het zorg dragen voor een warm en waardig afscheid van de overledene en er zijn voor de nabestaanden in een zware tijd, geeft mij veel voldoening.

Ik streef ernaar om u in alle rust en met aandacht van het moment na overlijden tot na de uitvaart persoonlijk te begeleiden. In 18 jaar is mijn bedrijf gegroeid, daarom heb ik de hulp van Annemieke en Chantal ingeschakeld, zij hanteren dezelfde Respect –visie,-rust,-aandacht en persoonlijke benadering.

Het kan zijn dat u met hen kennis zult maken, bijvoorbeeld als er sprake is van meerdere uitvaarten die ik naast elkaar verzorg of in een vakantieperiode. Tevens zullen zij mij assisteren en ondersteunen indien nodig.

“Mijn naam is Annemieke van Loon. Ik ben getrouwd en moeder van 2 kinderen.

Vele jaren heb ik met veel plezier als verpleegkundige gewerkt in verschillende gebieden. Ik heb in mijn werk en op persoonlijk vlak kunnen ervaren wat goede steun, aandacht en begeleiding betekent in de periode voor, tijdens en ook na het overlijden.

De overstap naar het uitvaart vak is voor mij een logische keuze en heb ik met mijn hart genomen. Het voelt voor mij als belangrijk om naasten bij te staan, te begeleiden en wegwijs te maken indien zich een overlijden aandient. Deze begeleiding wil ik met zorg, rust en alle mogelijke aandacht geven.

Naasten moeten zich gesteund voelen en het gevoel hebben dat al het mogelijke is gedaan zodat zij weer een stapje kunnen maken in het leven zonder de ander. Het voelt als een voorrecht zo dicht bij de mens te mogen staan.”

Mijn naam is Chantal en samen met mijn gezin woon ik in De Lier. De uitvaartwereld heeft van jongs af aan al mijn interesse. Toen ik 16 was en mijn oma overleed, mocht ik meekijken en denken over de vorm van haar uitvaart. Ik ervaarde dat er ondanks het verdriet iets mooi ontstond. Deze ervaring zorgde ervoor dat ik op dat moment zei: “als ik ouder ben, is dat het werk waar mijn hart naar uitgaat. Ik wil nabestaanden begeleiden en met elkaar een uitvaart verzorgen welke bij de overledene en de nabestaanden past.

Berna ken ik al heel lang, tijdens de uitvaart van haar man Geert in 2012, zei ik: “ooit wil ik voor uitvaartverzorging Respect gaan werken” De uitvaart van Geert was voor mij een inspiratie en ervaring dat een uitvaart niet standaard hoeft te zijn.

Toen mijn dochter in 2019 naar school ging, ben ik de opleiding voor uitvaartbegeleiding aangegaan bij Docendo. September 2022 kwam ik in contact met Berna. Mijn wens ging in vervulling, de puzzelstukjes vielen in elkaar. Ik mocht stage lopen met Berna en Annemieke.

Het voelt als een voorrecht om de families na een overlijden bij te staan.  Er moet veel geregeld worden, organiseren zit in mijn DNA. Met de wensen van overledene en de familie begeleid ik hen rustig, stap voor stap naar een persoonlijke uitvaart, waar ze met een mooie herinnering op terug kunnen kijken.