UITVAARTVERZORGING RESPECT

Mijn naam is Berna Hanemaayer – van den Enden. Sinds 2005 ben ik zelfstandig werkzaam als uitvaartbegeleidster. Met mijn onderneming ‘Respect’ zet ik me met hart en ziel in om nabestaanden bij te staan en te ondersteunen na het overlijden van een dierbare. Tijdens dit zeer persoonlijk contact vind ik het enorm belangrijk om een luisterend oor te bieden en mensen hun verhaal te laten vertellen. Het zorg dragen voor een warm en waardig afscheid van de overledene en er zijn voor de nabestaanden in een zware tijd, geeft mij veel voldoening.

Ik streef ernaar om u in alle rust en met aandacht van het moment na overlijden tot na de uitvaart persoonlijk te begeleiden. In 15 jaar is mijn bedrijf gegroeid, daarom heb ik de hulp van Annemieke van Loon-Erkelens en Joke Grootscholte ingeschakeld, beiden hanteren dezelfde Respect –visie,-rust,-aandacht en persoonlijke benadering. Het kan zijn dat u met hen kennis zult maken, bijvoorbeeld als er sprake is van meerdere uitvaarten die ik naast elkaar verzorg of in een vakantieperiode. Tevens zullen zij mij assisteren en ondersteunen indien nodig.

“Mijn naam is Annemieke van Loon. Ik ben getrouwd en moeder van 2 kinderen. Vele jaren heb ik met veel plezier als verpleegkundige gewerkt in verschillende gebieden. Ik heb in mijn werk en op persoonlijk vlak kunnen ervaren wat goede steun, aandacht en begeleiding betekent in de periode voor, tijdens en ook na het overlijden. De overstap naar het uitvaart vak is voor mij een logische keuze en heb ik met mijn hart genomen. Het voelt voor mij als belangrijk om naasten bij te staan, te begeleiden en wegwijs te maken indien zich een overlijden aandient. Deze begeleiding wil ik met zorg, rust en alle mogelijke aandacht geven. Naasten moeten zich gesteund voelen en het gevoel hebben dat al het mogelijke is gedaan zodat zij weer een stapje kunnen maken in het leven zonder de ander. Het voelt als een voorrecht zo dicht bij de mens te mogen staan.”
Mijn naam is Joke Grootscholte en ik werk een aantal jaren in de uitvaartbranche. Ik ben een echt mensen mens en vind het fijn om mensen bij te staan in een moeilijke periode. In dit vak is het fijn dat je als uitvaartbegeleider dichtbij de mensen mag staan en het vertrouwen krijg. Iets wat ik elke keer weer bijzonder vind. Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met het verlies van een dierbare. Voor mij is en blijft het bijzonder om samen met de nabestaanden een afscheid vorm te geven, door te luisteren, rust te creëren en stil te staan bij een leven wat geleefd is. De persoonlijke wensen van de overlevende en de nabestaanden staan hierin centraal. Een passend afscheid waar met een goed gevoel op terug gekeken kan worden draagt bij aan de verwerking van het verlies. Dat ik daarbij betrokken mag zijn is voor mij elke keer weer een eer. Ieder mens is uniek en iedereen verdiend een persoonlijk en respectvol afscheid.