Tarieven

Kosten begrafenis / crematie
Natuurlijk geldt voor een uitvaart evenals andere zaken in het leven, afwijken van de norm kost geld. Hoe eenvoudiger de uitvaart des te voordeliger. En omdat er in Nederland tegenwoordig bijna alles mogelijk is rondom de uitvaart, begrafenis of crematie is de hoogte van de prijs heel persoonsgebonden. Geen uitvaart is hetzelfde en er zijn grote verschillen in de gewenste uitvoering en daarmee in de kosten. In het algemeen is er geen vast kostenplaatje te maken, omdat er zoveel onderdelen bij een uitvaart zijn die qua kosten ver uiteenlopen.

Prijsverschillen kunnen onder meer zitten in de volgende voorbeelden:
–  Opbaring thuis of in rouwcentrum
–  Type kist
–  Soort Rouwvervoer
–  Wel of geen volgauto’s
–  Wel of geen rouwkaart
–  Wel of geen advertentie
–  Begraven of cremeren
–  Wel of geen koffietafel

Uw keuzes heeft grote invloed op de kosten.

Het komt steeds meer voor dat mensen van te voren de uitvaart willen bespreken de vele mogelijkheden en wat de kosten daarvan zijn. Op die manier wil men inzicht krijgen of hun wensen uitvoerbaar zijn en of een en ander bekostigd kan worden: zijn er voldoende eigen middelen gereserveerd of worden kosten gedekt door een verzekering. Zij willen niet dat hun nabestaanden in voor onaangename financiële verrassingen komen te staan.

U kunt te allen tijde een afspraak maken om uw uitvaart met mij te bespreken.

 

Kosten begraafplaatsen van de gemeente Westland verschillen van andere gemeenten. De bedragen zijn van 2023 en geven een indicatie van de kosten van begraafplaatsen. De uitgebreide tarieventabel lijkbezorgingsrechten Westland 2023 kunt u hier downloaden.

Kosten cremeren 

De kosten van het cremeren verschilt per crematorium. Crematorium De Dijk in Maassluis is voor het Westland het dichtstbijzijnde. In Schiedam bevind zich crematorium Beukenhof en in Den Haag bevind zich crematorium Ockenburgh en Haagse Duinen.

Een crematie kan plaats vinden waar de voorkeur van de familie naar toe gaat.

Tarieven Crematorium De Dijk